İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

“Değerlerimizle büyüyoruz” söylemiyle toplumsal değerleri koruyup geliştirmeyi hedefleyen Kuveyt Türk, 2018 yılında başlattığı 1010 Kâşif Projesi ile eğitime ve bilime destek vermeye devam ediyor. Türk Kızılay ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara kodlama ve robotik eğitimi götüren Kuveyt Türk, sağladığı eğitim ve donanım desteğiyle yeni nesilleri geleceğin mesleklerine hazırlıyor.

Eğitimleri Kuveyt Türk çalışanları veriyor.

Ortaokul çağındaki (10-14 yaş arası) tüm meraklı kâşiflere yönelik olan kodlama ve robotik eğitimi, 1010 Kâşif Kodlama Eğitim Kiti aracılığıyla Kuveyt Türk’ün gönüllü çalışanları tarafından veriliyor. Eğitimin içeriğinde kodlamaya giriş, 1010 Kâşif Kodlama Kiti’nin incelenmesi, temel seviyede teknik bilgilerin verilmesi, kodlama ara yüzünün tanıtılması, okullarda gerçekleştirilecek projelerin adım adım çalıştırılması ve okullarda karşılaşılabilecek olası problemlerin giderilmesi konuları yer alıyor.

Her okula bilgisayar ve kodlama kiti hediye ediliyor

Eğitimlerde kullanılan kodlama ve robotik eğitim materyali 1010 Kâşif Kodlama Kiti, üzerinde çocukların tüm duyularını etkileyen ışık, sıcaklık, mikrofon, mesafe, grafik ekran, bluetooth gibi birçok uygulama modülünü barındırıyor. Çocuklar, kit üzerinde bulunan modülleri kendi arasında etkileştirerek birbirinden eğlenceli uygulamalar gerçekleştirebilir. Deniz Feneri, Adımızı Yazalım, Sokak Lambası, Alkışla Yanan Lamba, Trafik Işıkları, Park Sensörü, Tren Geçiş Kontrolü, Gece Lambası ve Oyun Hamuru ile Renkler gibi belirlenen yaş grubuna uygun eğlenceli, eğitici ve öğretici projeler de eğitimin içeriği arasında yer alıyor.

1010 Kâşif Projesi kapsamında verilen eğitimlerin ardından, çocukların daha sonra pratik yapabilmeleri ve öğrendiklerini geliştirebilmeleri için okullara teknik destek de veriliyor.

1010 Kâşif’te hedef kitleyi, kodlama atölyesi imkânına sahip olmayan devlet okullarındaki öğrenciler ile başta YİBO’lar (Yatılı İlköğretim Bölge Okulları) olmak üzere ortaokul çağındaki çocuklar oluşturuyor.
 

Detaylı bilgi için : www.1010kasif.com