26.02.2019
Genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategoride yapılabilen başvurular, 8 Mart 2019’a kadar www.loncagirisim.com adresinden kabul edilecek. Altı ay eğitim ve mentorluk desteği alacak olan 10 yeni startup, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti, 40 bin TL’ye kadar hibe ve Ar-Ge desteği gibi ayrıcalıklardan yararlanma imkânı bulacak.
Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi’nde dördüncü dönem başvuruları alınmaya başlandı. 18 Şubat Pazartesi günü başlayan başvuru dönemi, 8 Mart 2019 tarihine kadar devam edecek. Dördüncü döneminde 10 yeni girişime destek vermeyi amaçlayan Lonca Girişimcilik Merkezi, başvuruları www.loncagirisim.com adresi üzerinden kabul ediyor. Her dönem yüzlerce başvurunun alındığı merkezde jüri üyeleri, girişimin geniş bir pazar büyüklüğüne hitap etmesi, bir gelir ya da fayda modelinin olması gibi birçok kriteri göz önünde bulundurarak değerlendirmelerini yapıyor. Girişimciler, dördüncü döneme yoğun ilgi gösteriyor.
Dört şehirdeki 15 lokasyonda çalışma imkânı
Proje kapsamında altı ay boyunca startup’lara eğitim, proje bazlı mentorluk, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti veriliyor. Workinton işbirliğiyle hayata geçirilen Lonca Girişimcilik Merkezi’nde, girişimcilere Workinton’un İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’daki 15 farklı lokasyonunda uygun çalışma ortamları sağlanıyor. 40.000 TL’ye kadar hibe, cihaz geliştiren girişimcilere Ar-Ge desteği, FinTech’ler için API ve girişimcilere uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil etme ve yurtdışı etkinliklere katılım konusunda destek imkanı da, Lonca Girişimcilik Merkezi’nin sunduğu ayrıcalıklar arasında yer alıyor. Lonca girişimcileri ayrıca, startup’lara yatırım amacıyla Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım ortaklığında kurulan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na başvuru konusunda da önceliğe sahip oluyor.
“40 bin TL’ye kadar hibe veriyoruz”
İlk iki döneminde toplam 17 girişimcinin mezun olduğu Lonca Girişimcilik Merkezi’nde üçüncü dönem eğitimleri 11 ekiple devam ediyor. Lonca Girişimcilik Merkezi’nin her geçen dönemde ekosistem tarafından sevilen ve destek olunmaya çalışılan bir marka olduğunu dile getiren Kuveyt Türk Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü Mücahit Gündebahar, “İletişim ağını girişimcilerimizin faydasına olacak şekilde artırmaya ve derinleştirmeye gayret gösteriyoruz. Üçüncü dönemden itibaren her bir girişimin performanslarını takip ederek 40 bin TL’ye kadar hibe veriyoruz. Ayrıca yurt dışına hazır olan girişimlerin fuar ve etkinliklere katılmalarına da yardımcı olmayı planlıyoruz. Şu anda başvurularını kabul ettiğimiz dördüncü dönemde de girişimcilere ayrıcalıklar sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Başvurular iki kategoride yapılıyor
Teknoloji odaklı yeni fikirleri desteklemek, geliştirmek ve ticari faaliyete dönüştürülmesine katkı sağlayarak ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla 2017 yılında hayata geçirilen Lonca Girişimcilik Merkezi’nde, genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategoride başvuru kabul ediliyor. Genel kategoriye yazılım, bilgi güvenliği, robotik, big data (büyük veri), nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulama, makine öğrenmesi (machine learning), sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR), oyun geliştirme veya görüntü işleme üzerine bir projeye sahip olan tüm girişimciler başvurabiliyor. FinTech kategorisinde ise ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, kitle fonlama (crowdfounding) gibi finansal teknolojiler üzerine geliştirilen projeler değerlendiriliyor.