İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Evliliğin hayattaki en heyecan verici dönüm noktalarındandır ve evlilik sonrasında yönetilmesi gereken bir bütçe oluşmaktadır. Bu bütçeyi daha verimli değerlendirmek için yatırım ve birikim yapmaya ne dersiniz?

Evlilik, hayatın en heyecan verici ve en önemli dönüm noktalarından biridir. Yaşamınızın geri kalanını hayat arkadaşınızla birlikte geçirme düşüncesi, pek çok insan için eşsiz bir mutluluk kaynağıdır. Bununla birlikte evlilik sonrasında yönetilmesi ve yürütülmesi gereken bir bütçe oluşmaktadır. Bu bütçeyi daha verimli değerlendirip kazanç sağlayabilmek için yatırım yapmaya ve finans durumunuzu geliştirmeye ne dersiniz? İşte karşınızda yeni evlilerin değerlendirebileceği birbirinden etkili yatırım fırsatları:

Altın Hesaplarını Kaçırmayın

Yatırım denince pek çok kişinin aklına gelen öncelikli seçeneklerden biri altın alma olarak bilinir. Tüm zamanların en değerli emtiaları arasında yer alan altın, son derece güvenli bir yatırım aracı olarak kabul edilir. Eğer siz de yeni evliyseniz, evliliğinizin geleceğini güvence altına almak için birikimlerinizi altın hesabında değerlendirebilirsiniz.
Özellikle düğün-nikah merasimlerinde hediyelerin altın olarak takdim edilmesi genç çiftlerin ellerinde belirli miktarda fiziki altın birikmesine de imkan tanıyor. Altınlarını fiziki olarak saklama riskini almak istemeyenler için altınların, altın günleri aracılığıyla banka hesaplarına direkt altın cinsinde yatırılabilmesi büyük avantaj sağlıyor.
Altın, pek çok emtiaya göre daha güvenli bir yatırım aracı olarak kabul edilir. Uzun vadede yatırımcısına para kazandırma şansı en yüksek emtialardan olan altına düzenli olarak yatırım yaparak birikim yapabilir, paranızın değerini koruyabilir ve geleceğe güvenle bakabilirsiniz.

Kiralık Kasalardan Faydalanın

Birikim yapmak, yalnızca tasarruf yapmakla ilgili değildir. Tasarruf yaparak artırdığınız miktarı harcamamayı başarmak da, birikim ve yatırım yapmanın en önemli koşullarından biridir. Mevcut birikimleri ev ortamında güvende tutmak, kimi zaman son derece zor olabilir. Günlük yaşamda sürekli olarak yeni ihtiyaçlar doğar bu yüzden kenara ayırdığınız birikiminizi sık sık harcamak durumunda kalabilirsiniz ve bu sebeple birikim yapmak zorlaşabilir.
Nakit paraları altına çevirmek, ihtiyaç durumunda hemen harcamamak adına önemli bir tedbirdir. Bu tedbiri daha da sıkılaştırmak ve birikimlerinizi güvenle muhafaza etmek isterseniz, çalıştığınız finans kuruluşundan kasa kiralamayı deneyebilirsiniz. Ziynet eşyalarınızı ve birikimlerinizi kiralık kasalarda saklayarak hem hırsızlık gibi olumsuz durumlara karşı koruyabilir, hem de beklenmedik anlarda harcama riskinden kaçınabilirsiniz. Böylece tasarruflarınızın kârlı bir yatırıma dönmesini sağlamış olursunuz.

Gayrimenkul Yatırımlarını Değerlendirin

Kazançlı bir yatırım yapmanın en önemli şartı, yatırım aracınızın güvenli olması ve değer kaybı konusunda yüksek risk teşkil etmemesidir. Bu sebeple de en güvenli yatırım araçları arasında gayrimenkuller bulunur. Yeni evlilerin tercih edebileceği en önemli yatırım yöntemleri arasında yer alan ev alma, geleceğinizi garanti altına almanın en etkili yollarından biridir. Siz de dilerseniz birikmiş paranızla, uygun finansman destekleriyle gayrimenkul yatırımı yapabilir ve kendinizi güvende hissedebilirsiniz.
Üstelik gayrimenkul yatırımlarına başlamak için büyük bütçeler ayırmanız gerekmez. Gayrimenkul yatırımınıza bütçenize uygun, ideal fiyatlı gayrimenkullerle başlayabilirsiniz. Satın aldığınız gayrimenkul, siz finansman ödemelerinizi tamamlayıncaya kadar değer kazanacağı için gayrimenkulu isterseniz ödemeniz biter bitmez satışa çıkarabilir ve daha büyük bir yatırıma girişebilirsiniz. Bu sayede zamana yayılan bir yatırım politikası izleyebilir ve etkili kazançlar elde edebilirsiniz.

Otomobil Fırsatlarını Kaçırmayın

Yeni evli çiftlerin en büyük ihtiyaçları arasında otomobil de bulunur. Yaşam kalitenizi artıracak bir otomobil, aynı zamanda son derece etkili bir yatırım aracı olarak değerlendirilebilir. Otomobiller, reel piyasada her zaman karşılığı bulunan ticari birer değerdir bununla birlikte ikinci el otomobil piyasası da en az sıfır otomobil sektörü kadar canlıdır. Bu sebeple araba alım-satımı da kazanç elde etme açısından son derece faydalı bir yöntemdir.
Finans kuruluşunuzla görüşerek bütçenize uygun bir otomobil satın almak için finansman desteği isteyebilir ve finansman geri ödemeleriniz boyunca otomobilinizi kullanarak yaşam kalitenizi artırabilirsiniz. Finansman ödemelerinizi tamamladıktan sonra otomobilinizin modelini yükseltebilir; bu sayede aracınızı hem kişisel ihtiyaçlarınız için kullanabilir hem de etkili ve daima kazandıran bir yatırım aracı olarak değerlendirme fırsatı yakalayabilirsiniz.
Eğer siz de yatırım yapmak ve birikimlerinizi güvence altına almak istiyorsanız, Kuveyt Türk'ün size özel imkânlarından yararlanabilirsiniz. Altın birikiminizi Kuveyt Türk'te yaparak size özel oranlardan yararlanabilir, Kuveyt Türk'ün kiralık kasalarıyla birikimlerinizi güvenle koruyabilirsiniz. Gayrimenkul ve otomobil satın almak için ise Kuveyt Türk'ün finansman desteği fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Siz de kendinize en uygun yatırım ürününü seçin, Kuveyt Türk’te değerlendirin!