İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Çocuğunuzun bugünü ve geleceği için atacağınız ve ona atmayı öğreteceğiniz finansal adımlar, hayat boyu yapacağı finansal tercihleri belirlemesinde önemli bir rol oynar.

Çocuğunuzun eğitimi, temel ihtiyaçları ve geleceğe hazırlanması için yapacağınız yatırımlarla ona harika bir gelecek hazırlayabilir, çeşitli yatırım yöntemleriyle kendisini her zaman güvende hissetmesini sağlayabilirsiniz. Peki çocuğunuz için atabileceğiniz yatırım adımları nelerdir? Risk almadan güvenli yatırım yöntemleriyle çocuğunuzun geleceğini şimdiden şekillendirebilirsiniz.

Çocuklar İçin Birikim Amaçlı Katılma Hesapları Ne İşe Yarar?

Çok sayıda finans kuruluşu ve katılım finans kuruluşu çocuklar ve bebekler için çeşitli yatırım fırsatları sunuyor. Bunlar arasında sıkça karşılaşılan araçlar; katılma hesapları, altın hesapları ve diğer yatırım fonlarıdır. Katılma hesapları, yatırım aracı olarak güvenli hesap türleridir. Çocuğunuzun adına her ay düzenli ya da düzensiz olarak yatırım yapacağınız bir hesap açabilir, bu hesaba dilediğiniz miktarda para yatırarak hesap bakiyesinin çocuğunuz büyüdükçe artışını gözlemleyebilirsiniz. Ancak katılma hesaplarında yüksek getiri elde etmek için vade süresinin olabildiğince uzun ve yatırım miktarının da fazla olması gerekir. Bu oranlar arttıkça birikiminizin arttığını da gözlemleyebilirsiniz.

Altın Hesabı ile Nasıl Yatırım Yapılır?

Altın hesapları ve diğer yatırım fonları, çocuğunuz için birikim yapmanızı sağlayan en önemli araçlardandır. Özellikle altın, yüzyıllardır en güvenli yatırım araçları arasında yer alır ve özellikle uzun vadeli yatırımlarda yıllar içerisinde yüksek kâr elde etmenizi sağlayabilir. Çocuğunuz için yüksek risk içermeyen bir yatırım yapmak istiyorsanız altın hesaplarını kullanabilir, yatırdığınız para miktarının karşılığı kadar altın alabilirsiniz. Piyasada değeri yükselen altından elde edeceğiniz kâr oranıyla çocuğunuzun geleceğini güvence altına alabilirsiniz. Altın hesabı açmak için müşterisi olduğunuz finans kuruluşunun ya da katılım finans kuruluşunun mobil uygulamasını ve internet platformunu kullanabilir, dilediğiniz miktarda parayı altın hesabınıza aktarabilirsiniz. Hesap açma işlemini finans kuruluşlarının şubelerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Dijital Kaşif ile Elde Edeceğiniz Fırsatlar Nelerdir?

Kuveyt Türk’ün çocuklara özel olarak hazırladığı Dijital Kaşif dünyasını, çocuğunuz için harika bir eğitim ve yatırım fırsatı olarak değerlendirebilirsiniz. Çocuğunuzun finansal işlemlere yabancı kalmaması ve yapacağı harcamaları sizin belirlediğiniz limitler dahilinde yapması için geliştirilen Dijital Kaşif hesabı, çocuğunuzun geleceğini güvence altına almanızı sağlayan eğitici bir sistemdir. Çocuklar belirlenen limitler dahilinde harcama yapar ve bu işlem çocuğunuzun giderlerini kolayca kontrol edebilmenize de olanak tanır. Hesap ayrıcalıklarıyla çocuğunuz için geliştirilen eğlenceli oyunları takip edebilir, çocuğunuzun finansal terimleri severek öğrenmesine ve eğlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Dijital Kaşifler için geliştirilen ürünlerden faydalanarak çocuğunuz için birikim yapma avantajı da elde edebilirsiniz. Dijital Kaşif Cari Hesabı, Dijital Kaşif Katılma Hesabı, Dijital Kaşif Kart, Dijital Kaşif Mobil Uygulaması ile  çocuğunuz için birikimler yapabilir, Görev Mars Oyunu ile eğlenerek geleceğini tasarlamasını ve öğrenmesini sağlayabilirsiniz.