İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Üniversite Öğrencilerine Online Eğitim Platformları

Gelişen teknoloji ile birlikte online imkânlar, eğitimde de etkisini gösteriyor ve pek çok online kuruluş, uzaktan eğitim programları sayesinde dünya genelinde herkesin en doğru bilgilere kolayca ulaşabilmesine yardımcı oluyor.

2020’nin başlarında dünyayı etkisi altına alan pandemiyle birlikte online eğitim yaşamın bir parçası haline geldi. Bu pandemi döneminde online eğitimlere rağbet artarken online eğitim platformları, üniversite öğrencilerine de kendilerini alanlarında daha fazla geliştirebilme ve güncel bilgilerden yararlanabilme fırsatı sunuyor. Peki en etkili online eğitim platformları hangileridir, biliyor musunuz? İşte modern teknoloji sayesinde kolayca faydalanabileceğiniz, pandemi döneminde de ders alarak kendinizi geliştirebileceğiniz birbirinden yararlı online kuruluşlar:

 

Udemy: Dilediğiniz Eğitimciden Ders Alın

Dünyanın en popüler sanal eğitim platformları arasında yer alan Udemy, son derece zengin içeriği sayesinde üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği en önemli kaynaklar arasında başı çekiyor. Dünya genelindeki pek çok akademisyenin, araştırmacının ve uzmanın kendi alanında ders verebildiği Udemy’de ağırlıklı olarak İngilizce dersler yer alıyor ve dileyen kullanıcılar için altyazı seçeneği bulunuyor. Son derece zengin bir içeriğe sahip olan Udemy, uygun ders fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Teknoloji, bilgisayar, sanat, tasarım, sosyal bilimler, edebiyat, finans gibi pek çok alanda dersler bulunan platformda öğrencilerin farklı uzmanların derslerini aynı anda alabilmeleri ve bu sayede farklı bakış açılarından yararlanarak kendilerini etkili bir şekilde geliştirmeleri de mümkün oluyor.

Coursera: Stanford Kalitesinden Yararlanın

En çok tercih edilen online eğitim platformları arasında, Stanford Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimleri Profesörü olarak görev yapan Andrew Ng ve Daphne Koller tarafından kurulan Coursera da bulunuyor. Pek çok farklı alanda kurs ve eğitim seçeneklerinin yer aldığı Coursera, içeriklerinin önemli bir bölümüne ücretsiz olarak erişilebilmesiyle de dikkat çekiyor. Üniversite öğrencilerine eğitim gördükleri branşın detaylarını dünya genelindeki en başarılı akademisyenlerinden öğrenme fırsatı sunan Coursera’da çok sayıda canlı ders içeriği de bulunuyor. Önceden belirlenen ve duyurulan programlara göre düzenlenen canlı eğitimler, üniversite öğrencilerinin Stanford Üniversitesi’nin yüksek kalitesinden faydalanabilmesini ve kendilerini rahatça geliştirebilmesini mümkün hâle getiriyor. Bilgi Teknolojileri ve Yazılım, Tasarım, Makine Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler gibi farklı konulara sahip olan video içerikleri arasında Yale, Brighton, Koç Üniversitesi gibi farklı kuruluşların eğitimleri de bulunuyor.

Campus Online: Üniversite Onaylı Sertifika Edinin

Dijital alanda eğitim veren platformlar arasında, yerli girişimler de bulunuyor. Takipçilerine üniversite onaylı sertifika sunan Campus Online ise kendisini geliştirmek isteyen öğrencilerin en çok faydalandığı kaynaklar arasında başı çekiyor. İşletme Yöneticiliği, Excel Eğitimi, Kişisel Verilerin Korunması Eğitimi, Proje Yönetimi Eğitimi gibi zengin içeriklere sahip olan Campus Online, eğitimleri tamamlayan kullanıcılarına İstanbul Ticaret Üniversitesi, TOBB ETÜ, Başkent Üniversitesi gibi üniversiteler tarafından onaylanmış sertifikalar veriyor. Öğrencilerin iş yaşamına donanımlı ve güçlü bir şekilde girebilmesine yardımcı olan dijital platform, kendisini geliştirmek isteyen üniversite mezunları ve çalışanlar tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Güncel bilgilerin ve yöntemlerin pratik bir şekilde öğrenilebilmesine olanak tanıyan platform, başarılı bir iş yaşamına sahip olmak isteyenlerin diledikleri yer ve zamanda kolayca eğitim alabilmesini sağlamasıyla da öne çıkıyor.

Global Enstitü: Kendinizi Kolayca Geiştirin

En çok tercih edilen yerli platformlar arasında, hem üniversite öğrencilerinin hem de çalışanların faydalanabildiği Global Enstitü de bulunuyor. Kullanıcılarına farklı konularda çok sayıda eğitim programı sunan Global Enstitü, program sonunda online sınavlar düzenliyor ve sınavda başarılı puan alan kullanıcılarına pek çok yerde geçerliliğe sahip yeterlilik sertifikası veriyor. Yaşam Koçluğu, Ürün Satışı, Problem Çözme, Türk Sineması ve Toptancılık gibi farklı konularda eğitim programları bulunan platform, kişisel gelişim amacıyla da tercih edilebiliyor. Kendisini ve yaşam kalitesini geliştirmek isteyen kullanıcıların faydalanabileceği içerikler arasında ise Konut Temizliği, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Vücut Geliştirme ve Fitness gibi eğitim programları ön plana çıkıyor.