İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Her ne kadar pek çok kişi sayfa çevirmenin ve kitap kokusunun vazgeçilmez olduğunu savunsa da e-kitap teknolojisini tercih edenlerin sayısı da bir hayli fazla.

Gelişen teknoloji, hayatın pek çok alanının dijitalleşmesini de beraberinde getiriyor. Dijital döneme uyum sağlayan alanların arasında yayıncılık da bulunuyor. Özellikle e-kitap okuyucularının ergonomik tasarımları ve geniş hafızaları, bu yeni teknolojiyi kitap tutkunları için son derece cazip hâle getiriyor. Peki, siz e-kitap dünyası hakkında neler biliyorsunuz? İşte kitap okumanın dijital yüzü hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar:

E-Kitap Cihazları ve Avantajları

Elektronik kitapları tercih eden kullanıcı sayısı, hâlen basılı kitap okurlarından daha az olsa da bu yeni trend her geçen gün gelişiyor ve yaygınlaşıyor. Amazon Kindle, Kobo, Calibro gibi e-kitap okuyucu seçenekleri ise birbirinden kullanışlı özellikleriyle okurların büyük beğenisini kazanıyor. E-kitap okuyucuları için özel olarak tasarlanan cihazlar, son derece hafif yapıları ve ideal ölçüleri sayesinde her türlü çantaya rahatlıkla sığabiliyor ve bu sayede gün içinde toplu taşımalarda kitap okuyanlar tarafından tercih ediliyor. Mat ekranları sayesinde gerçek bir kâğıt dokusu görünümü sunan e-kitap okuyucular, aynı zamanda sayfa çevirme animasyonları ve mürekkep görünümlü yazı fontları ile de basılı kitapları aratmıyor. Dijital kitap okuma cihazlarının en büyük avantajı ise, hiç şüphesiz ki hafızaları. E-kitap okuyucularının depolama alanları, 8 ila 32 GB arasında değişiyor ve bu sayede her bir cihaz, tek seferde yüzlerce e-kitap saklayabiliyor. Bu yönleriyle bir kütüphane dolusu kitaba tek seferde ulaşabilmenize olanak tanıyan ürünler, tatillerde ve seyahatlerde yanınıza alacağınız çok sayıda kitabı taşıma sorununu da ortadan kaldırıyor. E-kitap okuyucular, yaşama alanında kütüphane kurma fırsatı bulunmayan kişilerin diledikleri içeriği rahatça okuyabilmesini de kolaylaştırıyor ve böylece size eşsiz bir konfor sağlıyor.

Her Türlü İçeriğe Rahat Erişim İmkanı

E-kitap dünyası, her geçen gün daha da gelişiyor ve zenginleşiyor. Özellikle Amazon, Google Play Store ve App Store, birbirinden etkileyici e-kitap seçeneklerini müşterilerinin beğenisine sunarak e-kitap arşivinizi geliştirebilmenize imkân tanıyor. İlk baskısını yapan hemen her kitap, e-kitap versiyonuyla da sanal marketlerdeki yerini alıyor ve böylece en güncel kitapların dijital versiyonlarına ulaşmanız mümkün oluyor. Ayrıca pek çok yayıncı tarafından dünya klasikleri, unutulmaz modern edebiyat eserleri ve ansiklopedik çalışmalar gibi kitap türleri de dijital ortama aktarılıyor. E-kitap okuyucuları üzerinden güncel ya da eski tarihli dergilere ulaşma şansınız da bulunuyor. Bu sayede size son derece zengin bir içerik sunan dijital kitap dünyası, ayrıca ders kitaplarına yer vermesiyle de hayatınızı kolaylaştırıyor. Pek çok ders kitabının dijital versiyonlarının yer aldığı sanal kütüphaneler, ders dinlerken ya da çalışırken size büyük bir konfor sağlıyor. Yalnızca dijital kitap okuyucunuz ve defterinizle derslere katılabilmenize ve sınavlara hazırlanabilmenize imkân tanıyan içerikler, bu sayede çok sayıda ders kitabı taşıma zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor.

Cep Telefonuyla Kitap Okuma Şansı

Dijital birer dosya olan e-kitaplar; PDF, EPUB, AZW, MOBI gibi farklı türlerde üretiliyor ve bu sayede e-kitaplarınızı farklı cihazlar üzerinden okuyabilmeniz mümkün oluyor. Pek çok e-kitap dosyası, cep telefonlarında ya da tablet bilgisayarlarda da çalıştırılabiliyor ve böylece herhangi bir harici cihaza ihtiyaç duymadan e-kitap deneyimi yaşamanız mümkün hâle geliyor. Cep telefonlarının kendi gömülü uygulamaları aracılığıyla okuyabildiği e-kitap türlerinin başında .PDF uzantılı dosyalar geliyor. EPUB ve MOBI dosyaları da telefonunuza çeşitli uygulamalar yüklemeniz hâlinde telefondan çalıştırılabiliyor. Cep telefonunuza e-kitap indirmeden önce, seçtiğiniz dosyanın telefonunuzla uyumlu olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. E-kitap dosyaları, son derece küçük dosya boyutlarına sahip olmaları sebebiyle telefon hafızanızda fazla yer tutmuyor ve bu sayede depolama alanı sorunu olmaksızın dilediğiniz kadar kitap arşivleme şansınız bulunuyor.