İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Çocuğunuz İçin Robotik Kodlama

Teknoloji çağının hızla gelişmesi ve IoT, yani “Nesnelerin İnterneti” kavramının her geçen gün yaygınlaşması, robotik kodlama kavramının önemini de günden güne arttırıyor.

Robotik kodlama, bilgisayar yazılımları aracılığıyla robot modellerine ya da robotik özelliği bulunan teknolojik aletlere uzaktan komut verebilme teknolojisine verilen isimdir. Gelecekte tüm elektronik cihazların robotik özellikler kazanacağının öngörülmesi, robotik kodlama sistemlerinin çocuk eğitiminde de işlenmesi sonucunu beraberinde getiriyor. Çocuklar için hazırlanan robotik kodlama eğitimleri; çocukların teknolojiyi, geleceğin sistemlerini ve analitik düşünme kavramını daha iyi algılamalarını sağlıyor.

Robotik Kodlama Nedir?

Robotik kodlama kavramını açıklamadan önce, kodlamanın ne olduğunu anlamak gerekir. Kodlama, bir bilgisayar üzerinde ya da internette faaliyet gösteren sistemlerin kodlar aracılığıyla kurulması ve çalışır hâle getirilmesidir. Robotik kodlama da isminden anlaşılacağı üzere robot devrelerini çalıştıracak kodlar yazılmasına verilen isimdir. Robotik kodlama, bilim kurgu filmlerinden aşina olunan insansı robotların gerçekçi hareketler yapması için uygulanabilse de asıl kullanım alanı günlük yaşamı kolaylaştırmaktır. Buzdolabı, televizyon, bilgisayar, alarm, ışık sistemi, elektrikli kapı gibi günlük hayatta sıkça karşılaşılan eşya ve unsurların hareketlerini kontrol etmek için tercih edilen robotik kodlama, elektrikle çalışan tüm cihaz ve sistemleri internete bağlama ve uzaktan kontrol edebilme amacı taşır. Bu sayede tüm elektrikli aletlerin “akıllı” özellik kazanmasına olanak tanıyan robotik kodlama işlemleri, çocukların teknolojiyle erken yaşta tanışabilmesi için okul öncesi eğitim müfredatlarında bile kendilerine yer buluyor.

Robotik Kodlamanın Çocukların Gelişimine ve Geleceğine Katkısı Nedir?

Robotik kodlamanın doğru şekilde anlaşılması, geleceğin şekillendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Erken yaşlardan itibaren robotik kodlama eğitimi alan çocuklar, teknoloji üretimi konusunda büyük bir vizyon kazanabilir ve ilerleyen yıllarda yazılımcılık, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, teknoloji tasarımcılığı gibi önemli mesleklere kolayca giriş yapabilir. Robotik kodlama eğitimleri, çocukların zihinsel gelişimlerine de ciddi oranda katkı sağlar. Kodlama mantığını ve prensiplerini küçük yaşlardan itibaren öğrenen çocuklar; analitik düşünme, sebep sonuç ilişkisi kurma, doğru bilgiye ulaşma, analiz yapabilme, çok boyutlu düşünme gibi birbirinden önemli yetenekler kazanır. Robotik kodlama eğitimleri, çocukların gelecek yıllara kolayca adapte olabilmesine yardımcı olurken kendi kendine yetebilen bireyler yetiştirilmesini de mümkün hâle getirir.

Robotik Kodlama Dünyasını 1010 Kaşif ile Keşfedin!

Eğer siz de çocuğunuzu robotik kodlama dünyasıyla ve gelecek yılların teknoloji anlayışıyla tanıştırmak istiyorsanız Kuveyt Türk’ün 1010 Kaşif projesiyle hemen tanışabilirsiniz. Türkiye’nin her yanındaki pek çok okula robotik kodlama eğitimi imkânı taşıyan 1010 Kaşif sosyal sorumluluk projesi ile çocuğunuzun kodlama öğrenmesini sağlayabilir, böylece çocuğunuzu geleceğe güvenle hazırlayabilirsiniz. 1010 Kaşif projesinin online eğitimleri ve kullanıcılara kendi kodlamalarını hazırlama imkânı sunan içerikleri sayesinde çocuğunuzun dilediğiniz her yerde kodlama eğitimi almasını sağlayabilir, kodlama kiti projeleriyle de öğrendiği bilgileri uygulamalı şekilde pekiştirmesine yardımcı olabilirsiniz. Kuveyt Türk ve Türk Kızılayı ortaklığında gerçekleştirilen 1010 Kaşif projesinin tüm detaylarını https://www.1010kasif.com/ adresinden öğrenebilirsiniz.
 Kuveyt Türk, çocuklara özel ürünü Dijital Kaşif’le onlara finansal okuryazarlık kazanma, ebeveynlerine ise belirledikleri limitlerle çocuklarının harcamalarını kontrol etme imkanı sunuyor. Dijital Kaşif’in sunduğu imkanlar arasında kodlama öğrenmek isteyen çocuklar için “Görev Mars” oyunu da yer alıyor. 2 ila 4 kişiyle oynanan ve görevleri rakiplerden önce gerçekleştirme esasına dayanan “Görev Mars” oyununda çocuklar, Mars’ın farklı bölgelerinden bilgi toplayacak kodlamalara imza atar. Oyun başlangıcında tüm oyunculara bir kontrol paneli ve komut kartları verilir. Oyunu oynayan çocukların, verilen komut kartlarını hedefe ulaşacak şekilde dizmesi istenir. Bu sayede kodlama mantığını ve dilini çocuklara kolayca öğretebilen oyun, çocukların geleceğe dair heyecan duymasına, teknoloji sevgisi kazanmasına ve teknoloji üretimi konusunda motivasyon geliştirmesine yardımcı olur. “Görev Mars” oyunu ile ilgili daha detaylı bilgiye https://www.youtube.com/watch?v=hyryewAZbu4 adresindeki videodan erişebilirsiniz.