İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Teknoloji harikası chatbot’lar nasıl çalışır, bu etkileyici uygulamaların arka planında neler olur ve ne gibi işlemlerde kullanılabilir?

Chatbot, yani sohbet edebilen yapay zekâ uygulamaları, pek çok farklı şirketin internet sitelerinde ve mobil uygulamalarında kullanıcıların karşısına çıkar. Son dönemde gerçekleştirilen yapay zekâ geliştirme işlemleri sayesinde sorularınızı yanıtlayabilen, sorunlarınıza çözüm önerileri getiren ve hatta size çeşitli tavsiyeler bile verebilen chatbot çeşitleri, kendinizi gerçek bir insanla sohbet ediyormuş gibi hissetmenize yardımcı olur. Chatbot dünyası hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bu yazının devamında bulabilirsiniz.

Chatbot Nedir? Ne İşe Yarar?

Chatbot seçenekleri, internet sitelerinde ya da mobil uygulamalarda açılan sohbet pencerelerinde site ve uygulama kullanıcılarını karşılayan yapay zekâlı asistanlardır. Yazılım uzmanlarının matematiksel algoritmalarla tasarladığı sohbet botları, site ya da uygulama ziyaretçilerinin sorularına yanıt verir ve sistemle ilgili problemlerine çözüm önerileri sunar. Yazılımcılar, chatbot’ların hafızasına sık sorulan soruları ve bu sorulara verilebilecek en etkili yanıtları tanımlar. Belirli anahtar kelimelerden kendisine sorulan soruyu algılayabilen chatbot’lar, bu sayede müşterilerin ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılar. Yapay zekâlı sohbet botları, gerçek bir insan gibi cümleler kurabilir ve kullanıcılara kendilerini daha rahat ve güvende hissettirebilir. Bu durum da, yapay zekâ hafızasına tanımlanan cümlelerle gerçekleşir. Chatbot’un kuracağı cümleleri ve kullanacağı kelime öbeklerini, tasarım aşamasında görev alan gerçek insanlar seçer. Bu sayede chatbot’ların günlük hayat jargonuna uygun şekilde konuşması, sempatik bir tavır takınması ve hatta espri bile yapabilmesi mümkün hâle gelir. Chatbot’ların robotik olmayan bir tavırla konuşması, kullanıcıların yapay zekâya daha fazla güvenmesine ve kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olur.

Finans Kuruluşlarının Chatbot Kullanımı Nasıl Gerçekleşir?

Finans kuruluşları, chatbot uygulamasına en çok ihtiyaç duyan firmalar arasında yer alır. Finans sektöründe işlem gerçekleştiren pek çok müşteri, işlemlerinde uzmanlardan bilgi almak ister. Finans kuruluşları, müşterilerin bu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapay zekâlı sohbet botlarını devreye sokar. Finans kuruluşlarının internet sitelerinde ve mobil uygulamalarında müşterilerinin anlık borcunu bildiren, gelecekteki ödemelerini planlayan, faydalanabileceği finansman desteklerini sıralayan ve detaylandıran chatbot’lar, aynı zamanda farklı işlemlerinizi zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirebilir. Tıpkı telefonda işlem gerçekleştirir gibi kullanabileceğiniz chatbot’lar; fatura ödeme, taksit ödeme, para transferi yapma gibi işlemlerinizi tek bir komutla tamamlayabilmenize yardımcı olur.

Kuveyt Türk Dijital Asistanıyla Tanışın: Selim!

En kullanışlı chatbot’lar arasında, Kuveyt Türk tarafından size özel olarak tasarlanan Selim de bulunur. Kuveyt Türk Mobil, İnternet Şube, internet sitesi ve WhatsApp kanallarından 7/24 ulaşabileceğiniz Selim, akıllı tasarımıyla size bir chatbot’tan fazlasını sunar. Selim’den yardım alarak Kuveyt Türk’ün hizmetleri ve ürünleri hakkında detaylı bilgi alabilir, anlık kurları öğrenebilir ve kur hesaplama işlemlerini kolayca yapabilirsiniz. Hesap ve kart bilgilerinizi değiştirmede, şifrenizi yenilemede, faturalarınızı ödemede Selim’den destek alabilirsiniz. Finansman başvuru koşullarını öğrenebilir, geri ödeme planlarınızı hesaplayabilir ve dilediğiniz ürüne başvurabilirsiniz. Kredi kartınızın borcunu ya da mevcut finansman desteğinizin taksitini ödemede, istediğiniz kişiye kolayca para transferi yapmakta Selim’e başvurarak işlemlerinizi daha kolay gerçekleştirebilirsiniz. Selim, size en yakın şube ve ATM hakkında da bilgi verir ve dilediğiniz Kuveyt Türk merkezine rahatça ulaşabilmenize yardımcı olur. Dilerseniz Selim’le keyifli bir şekilde sohbet edebilirsiniz. Kuveyt Türk’ün sanal asistanı Selim’e WhatsApp yoluyla, Google Chrome, Safari, Opera ve Firefox tarayıcıları üzerinden, Android 7.0 ve üzeri işletim sistemli cihazlarınızdan ve iOS ürünlerinden kolayca ulaşabilir ve benzersiz bir yapay zekâ deneyimine kolayca adım atabilirsiniz.