İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Tüm zamanların en değerli emtiaları arasında yer alan altın, ekonomi dünyası için büyük önem taşıyor.

Dünya üzerinde ekonomik sistem oluşmaya başladığından beri vazgeçilmez bir değer olan altın, en önemli yatırım araçları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki altın neden değerlidir? Bir yatırım aracı olarak nasıl kullanılır ve en doğru altın yatırım yöntemleri hangileridir? Bu soruların cevaplarına ve geleneksel yatırım aracı altına dair bilmeniz gereken tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Altın Neden Değerli Sayılır?

Altın, paranın icadından bile daha eski bir ticaret aracı olması sebebiyle büyük önem taşıyor. Parlak rengi, nadir bulunan bir maden olması, kolay işlenebilmesi ve her kültürde büyük değer görmesi sebebiyle dünyanın en eski ticaret araçları arasında yer alıyor. Doğal yollarla oluşumunun asırlar sürmesi ve yapay olarak elde edilememesi sebebiyle de pek çok emtia türünden ayrılıyor. Dünya tarihinin en değerli ticari unsurları arasında yer alan altın, para kavramının dahi ortaya çıkış sebepleri arasında bulunuyor. Kullanılan ilk banknot paraların, devletlerin ve finans kuruluşlarının hazinelerinde bulunan altın miktarını belirttiği ve bir anlamda altın yerine verilen senetler olduğu biliniyor. Bu sebeple de tarihin en değerli emtiaları arasında ilk sırada yer alan altın, hâlen yüksek bir maddi değer taşıyor ve en önemli yatırım araçları arasında kabul ediliyor.
Aynı zamanda altın, herhangi bir fiziksel zarara uğramaması, yapısal olarak deforme olsa dahi değerini koruması gibi sebepler dolayısıyla uzun vadede düşük risk unsuru taşıyan güvenli yatırım araçları arasında yer alıyor. Bir diğer deyişle altın, her zaman önemli ve kıymetli bulunuyor.

Altını Nasıl Saklamak Gerekir?

Altınla yatırım yapmanın farklı yöntemleri bulunuyor. Pek çok yatırımcı, altını satın aldıktan sonra değer kazanana kadar saklamayı ve uygun dönemde satışa çıkarmayı tercih ediyor. Bu yöntem, uzun vadede kazanç sağlanması en garanti yollar arasında yer alsa da altın yatırımıyla daha fazla para kazanmanız da mümkün oluyor. Sahip olduğunuz altınları ekonomiye katarak değerlendirebilir ve günlük iniş çıkış trendlerini takip ederek daha kısa sürede daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz. Dilerseniz Kuveyt Türk altın hesabı açarak da yatırımlarınıza değer katabilirsiniz. Altın Cari Hesabı, Altına Altın Katılma Hesabı, Ziynet Altın Katılma Hesabı ve Birikimli Altın Katılma Hesabı gibi ürünlerden size en uygun olanı seçebilirsiniz. Altınlarınızı yastık altında bekletmek yerine Altın Günleri'nde Kuveyt Türk şubelerine getirip değerlendirebilirsiniz.
Ayrıca Kuveyt Türk'e özel olarak basılan gram altın, çeyrek altın ve külçe altın seçeneklerini Kuveyt Türk şubelerinde bulabilirsiniz. Bunun yanında Kuveyt Türk ATM'lerinden 7/24 gram ve çeyrek altın alabilirsiniz.