İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

POS sistemleri kullanım alanı ve sistemine göre farklı özelliklere sahiptir ve her işletme için uygun sistem değişebilir.

İşletmelerde kart ile ödeme alınmasını sağlayan POS cihazları gelişen teknoloji ile yeni yöntemler sunar. “Point Of Sales” kelimesinin kısaltması olan “POS” fiziki ve sanal olarak kullanılabilir. Satış noktaları terminali anlamına gelen ve son dönemlerin en popüler ödeme sistemleri arasında yer alan POS seçimi sırasında bazı noktalara dikkat edilmelidir. İşletmenin satış şekli, ürünleri ve hizmet türü gibi farklı unsurlar doğru seçim için önemlidir.

Müşterilerin kredi ve banka kartı ile nakit olmadan ödeme yapması için tasarlanan POS sistemleri, işletmelerin güvenli ve kolay ödeme alabilmesinin yoludur. Kart kullanımının yaygınlaşması nedeniyle nakit kullanımının azalması POS sistemlerini işletmeler için neredeyse zorunlu bir hale getirmiştir. POS sistemleri kullanım alanı ve sistemine göre farklı özelliklere sahiptir ve her işletme için uygun sistem değişebilir.

POS seçimi sırasında dikkat edilmesi gerekenler işletmeye çıkacak olan maliyet, kalite ve güvenlik durumu, işletmenin kullanım stiline uygunluk ve ek donanımlar olarak özetlenebilir. Farklı POS tahsilat yöntemleri arasından uygun olana karar verirken bu unsurlar dikkate alınırsa başarılı seçim yapılır. Ayrıca POS hizmetini sunan finans kuruluşunun satış sonrası destek ve kurulum durumunu da incelemekte yarar vardır.

İşletmelerde Kullanıma Uygun POS Çeşitleri

Masaüstü POS cihazı birçok işletmenin yaygın olarak kullandığı fiziki POS cihazlarıdır. Kablolu ve kablosuz bağlantı özelliğine sahip cihazlar sayesinde kredi ve banka kartından çekim yapılabilir. Fatura kesme ve taksit yapma gibi özellikler sunar. Masaüstü çeşitleri arasında yer alan Kuveyt Türk ADSL POS cihazı internet bağlantılı olarak çalışır. Her gün çok fazla satış işleminin yapıldığı market gibi işletmelerde hızlı ve düşük maliyet avantajı ile işlem yapabilmeyi sağlar. Ekstra ücret ödemeden yedekli çalışma özelliği ile kesintisiz şekilde kullanılabilir. Ayrıca kablosuz kullanıma uygun ADSL POS modelleri masadan hesap almak için restoran ve kafe gibi işletmelerde verimliliği artırır. Masaüstü kullanıma uygun temassız POS cihazı da düşük maliyetli ürün satışı yapan işletmelerde hızlı hizmet vermek için kart takma ve şifre işlemleri olmadan ödeme sağlar.

Mobil POS diğer bir adı olan GSM POS olarak da bilinir. Cep telefonları gibi data hatları ve GPRS teknolojileriyle çalışan mobil pos sistemleri küçük yapısıyla da taşınabilir. Kargo ödemesi, kapıda ödeme alma ya da siparişlerin kapıda ödenmesi gibi durumlar için işlevseldir. Bu nedenle faaliyetlerine sahada devam eden işletmeler için en uygun olan taşınabilir POS modelleri arasında sayılır. Kuveyt Türk Mobil POS hızlı ve güvenli ödemenin yanı sıra maliyetlerinizi düşürmek için avantajlıdır. Cep telefonu operatörlerinin çektiği alanlarda sorunsuz çalışır. Bu nedenle yazar kasa kullanma zorunluluğu olmayan saha satışı ve sahada ödeme sistemleri için tavsiye edilir.

Mobil POS sistemine benzer olan bir diğer seçenek için Kuveyt Türk Cebim POS da uygundur. Cep telefonuna yüklenen yazılım sayesinde ekstra bir cihaza gereksinim olmadan ödeme almayı sağlar. Aidat ücreti ödemeden ücretsiz kurulum ile kullanmaya hemen başlayabilirsiniz. Sanal POS altyapısı kullanılan ürünlerde güvenli ödeme altyapıları ile emniyet sağlanır. Tek çekim, taksitli çekim, kredi ve banka kartıyla ödeme gibi bir POS ödeme yönteminden beklenen tüm özellikleri sunar. Ayrıca bu ürüne ek olarak “link ile ödeme alma – ödeme linki oluşturma” mümkündür. Bu nedenle uzaktan yollanan link aracılığıyla tarafların bir araya gelmesine gerek kalmadan da tahsilat yapılabilir. Yazar Kasa POS kullanma zorunluluğu olmayan ya da ekstra ödeme yöntemi arayan işletmeler için uygundur. Şirketlerde para transferi ya da ödemeler için tercih edilebilecek bir sistemdir.

Yazar Kasa POS fiş kesme özelliğine sahip olan ve ödemeleri kaydederek bir nevi yazar kasa görevi gören tahsilat sistemidir. Ödeme kaydedici cihaz tahsilat yaparken fiş kesip slip alabilir. Bu slip ve faturalarda anlık olarak işlenen tüm veriler Maliye Bakanlığı sistemlerine otomatik olarak düşer ve yasal olarak takip edilebilir. Belli standartlardaki işletmeler için 2016 yılından beri zorunludur. Kuveyt Türk Yeni Nesil Yazar Kasa POS ürünleri aynı anda iki işlevi bir arada yürüterek işletmelerin maliyetini azaltır. Farklı firmalar ile yapılan anlaşmalar ve sunulan cihaz seçenekleri arasından uygun olan seçilebilir. Yazar kasa POS cihazı bulundurma zorunluluğu olan vergi levhasına sahip işletmeler için tavsiye edilir.

Sanal POS e-ticaret sitelerinde online ödeme almak için geliştirilen ve internet satışlarında en çok kullanılan tahsilat yöntemidir. Web tabanlı uzaktan tahsilat işlemi için tercih edilen ürünlerin 3D Security önlemleri ve SSL sertifikaları sahibi uygun web sitelerinde kullanılması mümkündür. Bu nedenle online ticaret yapan firmaların siteleri uygunsa Sanal POS ödeme yöntemini eklemesi tavsiye edilir. Uygun site sahibi olmayan firmalar için linkle ödeme kullanılabilir ya da site güvenliği yeniden tasarlanabilir. Kuveyt Türk Free POS ve Tahsilat Sistemi ile online ödemeler güvenli ve kolay yoldan alınabilir.

Şimdi Kuveyt Türk’ün POS çözümleri ve özelliklerini inceleyebilir, işletmenize en uygun olana online başvuru yapabilirsiniz.