İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Neden Sağlık Sigortası Yaptırmalıyız?

Tıbbi işlemlerde masrafların tamamını ya da bir kısmını karşılayan sağlık sigortası birçok avantajı ile öne çıkar.

Günümüzde sağlık sigortası yaygın olarak kullanılan bir uygulamadır. Tıbbi işlemlerde finansal kaynak görevi gören sağlık sigortası birçok avantajı ile öne çıkar. Aynı zamanda birden fazla sigorta çeşidi bulunur. Kişiler kendilerine uygun bir sağlık sigortası seçerek sağlıklarını güvence altına alabilir. Sağlık sigortası tıbbi bir hizmet almanız gerektiğinde masrafların tamamını ya da bir kısmını karşılayarak sağlığınızı güvence altına alır. Bu nedenle ihtiyaç halinde sağlık sigortanızın olması size büyük avantaj sağlar.
 

Sağlık Sigortası Nedir?

Sağlık sigortası kişilerin aldığı tıbbi hizmetin bir bölümünü ya da tamamını karşılayan bir hizmettir. Sağlık sigortası yaptırmak isteyen kişiler bir sigorta şirketi seçtikten sonra başvurabilir. Sağlık sigortası faaliyete geçtiğinde sigortalı kişi aylık olarak sigorta şirketine bir ücret öder. Bu ücret sayesinde sağlık sigortası aktif durumda kalmaya devam eder. Sigortalı kişi tıbbi hizmete ihtiyaç duyduğunda, tedavi alması gerektiğinde sağlık sigortası devreye girer ve masrafları karşılar. Bazı sigorta paketleri masrafların tamamını karşılarken bazıları bir bölümünü karşılar. Sigorta şirketlerinin hangi durumlarda sürece dahil olacağı da değişiklik gösterebilir.

Sağlık Sigortası Çeşitleri Nelerdir?

Birden fazla sağlık sigortası çeşidi bulunur. Genel olarak tamamlayıcı ve özel sağlık sigortası olarak iki alana ayrılır. Sigorta şirketleri kendilerine özgü farklı sağlık sigortası çeşitleri de oluşturur ve kullanıma açar. Günümüzde en çok kullanılan sigorta çeşitlerinden olan özel ve tamamlayıcı sağlık sigortası birbirinden farklı özelliklere sahiptir.

Özel Sağlık Sigortası

Sigorta şirketleri tarafından sunulan bu hizmet sigortalı kişinin dilediği hastaneden hizmet alabilmesini sağlar. Sigortalı kişi aylık primlerini kesintisiz bir şekilde ödemeye devam ettikçe sigorta aktif durumda kalır. Özel sağlık sigortası yılda bir kere yenilenir. Bu yenilenme sürecinde sigortalı kişinin durumuna göre sigorta iptal edilir ya da devam edilir. Kapsama alanı değişiklik gösterebilir. Kimi durumlarda özel sağlık sigortası masrafların tamamını karşılarken kimi durumlarda sadece bir bölümünü karşılayarak masrafları azaltır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Bu sigorta çeşidinden halihazırda SGK’lı olan kişiler faydalanır. Tamamlayıcı sağlık sigortası olan kişiler SGK’nın anlaşmalı olduğu özel hastanelerde ücretsiz tıbbi hizmet alabilir. Sigortalı kişiler anlaşmalı hastanelerde SGK katılım payı haricinde neredeyse hiçbir ek ücret ödemeden tedavi ve muayene olabilir. Hem ayakta hem de yatarak tedavi görülen durumlar da dahil olmak üzere birçok senaryoda masrafları sigorta karşılar. Sigortalı kişi sigortayı yaptırmadan önce poliçeye göz atarak hangi durumların kapsama alanında olduğunu ve hangi durumların desteklenmeyeceğini görebilir.

Tamamlayıcı ve Özel Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar

Bu iki sigorta çeşidi arasındaki başlıca farklar şu şekildedir:
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilmek için SGK’lı olmak gerekir. Özel sağlık sigortası için böyle bir şart yoktur. Herhangi birisi özel sağlık sigortası yaptırabilir.
  • Özel sağlık sigortası olan kişiler istedikleri hastanede hizmet alabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası olan kişiler sadece SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde ücretsiz hizmet alabilir.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası olan kişiler SGK’nın bağlı olduğu özel hastanelerde SGK katılım payı haricinde bir ek ücret ödemeden hizmet alabilir. Özel sağlık sigortası olanlar ise herhangi bir hastaneye gidebilir, fakat ücretin tamamı ya da bir bölümü karşılanır. Masrafların ne kadarının karşılanacağı sigorta kapsamına göre değişir ve poliçede yer alır.

Nasıl Sağlık Sigortası Yaptırılır?

Özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünenler, en yakın şubemizi ziyaret ederek Kuveyt Türk aracılığı ile sigorta başvurularını yapabilirler. Ayrıca sigorta acentelerinden de sağlık sigortası başvurusu yapılabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ise SGK’lı olan kişilere tanımlanabilir.

Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Sağlık sigortasının başlıca avantajları şu şekildedir:
  • Tıbbi hizmetlerin bir bölümü ya da tamamı karşılanır. Kişiler tamamen ücretsiz hizmet alabilir.
  • Sigorta çeşidine göre değişmekle beraber kişiler istedikleri doktoru ve hastaneyi seçebilir.
  • Kişiler yurt dışında da gerekli şartlar sağlandığında tedavi alabilir.
  • Sağlık sigortaları hem tek kişiye hem de bütün aile üyelerine yapılabilir.
Siz de en değerli varlığınız olan sağlığınızı güvence altına almak için Kuveyt Türk’ün sunduğu avantajlardan yararlanarak bireysel özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz.