İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Neden Ferdi Kaza Sigortası Yaptırmalısınız?

Ferdi Kaza Sigortası, beklenmedik kazalardan kaynaklanan maddi ve psikolojik yükleri hafifletir. Daha fazla bilgi için blog yazımıza göz atın.

Hayatın ne zaman ne getireceğini tahmin etmek zordur. Sıradan bir gününüz bir anda beklenmedik bir kazayla hayatınızın en zorlu anlarından birine dönüşebilir. Hem fiziksel hem de maddi zararlar ortaya çıktığında tam da bu noktada ferdi kaza sigortası devreye girer. Bu sigorta olası bir kaza nedeniyle ortaya çıkan maddi yüklerden sizi korur. Peki ferdi kaza sigortasının önemi ve avantajları nelerdir?

Ferdi Kaza Sigortası Nedir?

Ferdi kaza sigortası, tamamen sizin iradeniz dışında gelişen ani ve beklenmedik kazaların maddi yükünden korunmanıza yardımcı olan bir teminat türüdür. Ferdi kaza sigortası yalnızca sigortalıya ve onun varislerine maddi destek sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda kazaların psikolojik ve sosyal sonuçlarına karşı da güvenceler sunar.
Ferdi kaza sigortasıyla sigortalı herhangi bir şekilde kalıcı sakatlık yaşadığında, geçici olarak iş göremez hale geldiğinde veya en kötü ihtimalle hayatını kaybettiğinde sigortalıya ya da yakınlarına poliçede belirtilen teminatlara göre tazminat ödemesi yapılır. Beklenmedik kaza risklerine karşı sigortalıyı koruma altına alan ferdi kaza sigortası, hayatın belirsizliklerine karşı önemli bir güvencedir.

Ferdi Kaza Sigortası Neden Önemlidir?

Anlık gelişen kazalar, bireyin bir yandan sağlığını diğer yandan ise ekonomik dengesini ve psikolojik durumunu etkiler. Ferdi kaza sigortası ise yaşanabilecek bu olumsuzluklara karşı önlem almaya ve maddi dengeyi korumaya yardımcı olur. Herhangi bir kaza sonrasında ortaya çıkabilecek tedavi masrafları ve ilaç giderleri gibi maliyetler, ekonomik dengeyi sarsan unsurlardır. Ferdi kaza sigortasıyla hem sigortalı kişi hem de varisleri maddi teminatlardan faydalanabilir.
Kaza sonucunda bireyin çalışamaz duruma gelmesi de ekonomik denge açısından risklidir. Günlük gelir desteği sunan ferdi kaza sigortaları, ailenin geçimini sağlamasına olanak tanır. Fiziksel travmalarla birlikte gelişen ruhsal bunalımlar, hayatı olumsuz yönde etkiler. Ferdi kaza sigortasıyla sigortalı, danışmanlık hizmetleri alabilir ve yaşadığı travmayı daha kolay atlatabilir. Sigortalının vefat etmesi, ferdi kaza sigortası için en kötü senaryodur. Bu durumda sigortalının yakınlarının büyük bir maddi desteğe ihtiyacı olur. Ferdi kaza sigortası, ailenin maddi zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olmak adına varislere tazminat öder.

Ferdi Kaza Sigortasının Sağladığı Avantajlar ve Teminatlar

Ferdi kaza sigortası, sağladığı teminatlar sayesinde sigortalının ve ailesinin bazı avantajlara erişmesine olanak tanır. Bu sigorta ile sağlanan teminatlar şunlardır:
  • Ölüm durumunda kanuni varislere ödenen tazminat
  • Sürekli sakatlık durumunda sakatlığın derecesine göre ödenen tazminat
  • Yaralanma sonucunda meydana gelen tedavi masraflarının karşılanması
  • Geçici süre çalışamama durumunda gündelik tazminat ile gelir kaybının dengelenmesi
Ferdi kaza sigortasının sağladığı bu teminatlarla hem sigortalı hem de onun ailesi maddi açıdan kendini daha iyi toparlayabilir. Bunlara ek olarak ferdi kaza sigortasının bazı asistans hizmetleri de vardır. Asistans hizmetleriyle kişiye telefonla psikolojik destek sağlanması, sağlıklı beslenme danışmanlığı, kara ambulansı gönderimleri, sağlık danışma hatları, doktor veya hemşireleri eve gönderme organizasyonları, mali bilgi ve mevzuatlar için görüşmeler, ikinci medikal görüşler gibi pek çok detaylı hizmet sizlere sunulur.

Ferdi kaza sigortalarının asistans hizmetleri, beklenmedik durumlarla başa çıkma konusunda sigortalının ve ailesinin en önemli destekçilerinden biridir. Kuveyt Türk’ün Ferdi Kaza Sigortası hizmeti ile sunduğu teminatlar, tazminat ödemeleri ve asistans hizmetleri sayesinde hem kendiniz hem de sevdikleriniz için maddi güvenceler oluşturabilirsiniz.
Siz de Kuveyt Türk’ün Ferdi Kaza Sigortası hizmeti hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz, size ve sevdiklerinize destek için sunulan tüm teminatlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.