İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Karavan Tatili: Özgürlük ve Keşif Dolu Bir Mola

Mini bir yaşam alanı olarak kurgulanan karavanlarda keyifli zaman geçirmek için karavan tatili hakkında birkaç detayı sizin için inceledik.

Yeni bir maceraya atılmak ve tatilinizi özgür bir şekilde dolaşarak geçirmek istiyorsanız karavan tatili tam size göre! Tatile çıktığınız zaman tesisin içinde sıkışıp kalmak ve zamanı belli bir alanda geçirmek artık istediğiniz bir durum olmayabilir. Yıl boyunca tatili hayal edip durduysanız bu yıl yeni bir deneyim yaşayabilirsiniz. Sahil kıyılarında beğendiğiniz koylarda karavan ile kolayca konaklayabilir, geceleri şehrin ışıklarından uzakta gökyüzündeki yıldızları doyasıya seyredebilirsiniz.
Karavan içinde bulunan yatak bölümü, mutfak, duş ve tuvalet ile mini bir ev gibidir. Bu nedenle tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak için imkanınız olur. Tek başınıza, arkadaşlarınızla ya da ailenizle birlikte karavanda konaklayarak tatilinizi en konforlu şekilde yapabilirsiniz. Mini bir yaşam alanı olarak kurgulanan karavanlarda keyifli zaman geçirmek için tatile çıkmadan önce bazı detayları öğrenmek size avantaj kazandırır.

Karavan Tatili Nedir?

Karavan tatili en kısa tanımıyla konakladığınız ve seyahat ettiğiniz aracın aynı olmasıdır. Ekonomik ve eğlenceli bir tatil yapmak isteyen kişilerin son yıllardaki gözdesidir. Farklı tasarıma sahip karavan modelleri kalacak yatak sayısı, iç donanım, beyaz eşyalar ve mobilyalar açısından farklıdır. Çekme karavanlar, minibüs ve otobüsten dönüştürme karavanlar, motokaravan tatil için uygundur.
Karavan tatilinin başlıca özelliği yolculuk için alınan seyahat biletlerini ve konaklama giderlerini ortadan kaldırmasıdır. Aracınıza bağladığınız çekme karavan, satın aldığınız ya da kiraladığınız motokaravan ile hem yolculuk yapabilir hem de gece konaklayabilirsiniz. Yolculuk sırasında beğendiğiniz lokasyonlarda dinlenebilir, çevreyi keşfe çıkabilirsiniz. Karavan modeline göre birlikte kalınan kişi sayısı değişse de en az 2 kişilik olarak bu araçları düşünebilirsiniz.

Avantajları Nelerdir?

Her geçen gün karavanla tatil yapan kişi sayısının artması tesadüf değil. Yeni deneyim ve maceraya atılmak istiyorsanız siz de bu furyaya katılıp avantajlı şekilde tatil yapabilirsiniz. En büyük avantajınız da mali açıdan olur. Konaklama tesislerinde ödeyeceğiniz ücretin çok daha azını harcayarak uzun süre tatil yapma şansı bulursunuz. Kamptan daha konforlu, otelden daha ucuz olması karavan tatilinin en büyük avantajıdır.
Seyahat rotasını kendi başınıza belirleyebilir ve hiçbir sınıra bağlı olmadan özgürce dolaşabilirsiniz. Yol üzerinde Ege kıyılarına giderken bir anda İç Ege’yi görmeye karar verebilir ya da tatili Akdeniz şeridine doğru uzatabilirsiniz. Yola karar veren, ne kadar süre ve nerede kalacağını seçen, tüm koşulları belirleyen siz olursunuz. Bu nedenle karavan tatili en özgür şekilde seyahate çıkmanın yollarından biridir.
Karavanı uygun alanlara ya da kamp alanlarına park ederek burada güvenle konaklamak mümkündür. Elektrik ve su dahili olarak bulunduğundan yemek yapmak, televizyon izlemek ya da duş almak sizi evinizde hissettirir.
Sizinle aynı zevklere ve ilgi alanlarına sahip arkadaşlar edinebilirsiniz. Karavan tatili yaparken aynı hedeflerle yola çıkmış kişilerle park ya da kamp alanında karşılaşırsınız. Bu nedenle yolda benzer zevklere sahip insanlarla tanışıp sosyalleşmek daha kolay olur. Tanıştığınız kişilerle deneyimlerinizi paylaşabilir hatta bir sonraki karavan rotasını birlikte oluşturabilirsiniz.

Karavan Tatili Planlaması İçin İpuçları

Karavanla tatil yapmaya çıkmadan önce mutlaka araç bakımını yaptırmalı ve eksikleri kontrol etmelisiniz. Uzun yol yapmayı planladığınız için yolda küçük aksilikler büyük sorunlara dönüşebilir. Bu nedenle lastikler, motor, iç donanım, jeneratör ve su deposu gibi birçok farklı noktada detaylı inceleme yapmalısınız. Trafikte ilerlerken de sağ şeritten maksimum 80 kilometre hız yaparak güvenle seyahat edebilirsiniz.
Portatif sandalye ve masa, mutfak eşyaları, rotaya uygun kıyafetler, navigasyon uygulaması gibi yolda ihtiyacınız olacakları liste haline getirmenizde fayda var. Bu sayede seyahate çıkmadan önce eksiklerinizi tamamlayabilir, tatil sırasında hiçbir sorunla karşılaşmadan keyif sürebilirsiniz.
Karavan parkları, kamp alanları, ücretsiz kamp alanlarını rotanıza göre önceden araştırmalısınız. Bu sayede elektrik, su ve tuvalet deposu boşaltma gibi zorunlu ihtiyaçları karşılamak için güvenilir tesislere uğrayabilirsiniz. Çocuklarla birlikte tatile çıkıyorsanız eşyaları sabitlemek ve tehlike oluşturabilecek olanları ortadan kaldırmak da güvenlik için ilk yapılması gerekenler arasındadır.
Özgürlüğe doğru yol almak için siz de karavan tatili seçeneğini değerlendirerek konforlu ve uygun fiyatlı tatilin tadını çıkarabilirsiniz.