İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Evlilik Hazırlığı Yapan Çiftler İçin Alışveriş Tavsiyeleri

Evlilik öncesi hazırlıklarınızda yapacağınız alışverişler için bu içeriğimizdeki ipuçlarına göz atabilirsiniz.

Evlilik öncesi hazırlıkları birçok çift için oldukça yoğun ve zorlu geçer. Siz de evlilik hazırlığı yapıyorsanız, özellikle alışveriş konusunda fazla harcama yapmaktan kaçınmak için mutlaka bir plan hazırlamalısınız. Evinizin ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde tamamlamanız için bir çeyiz listesi oluşturarak işe koyulmanızda fayda var. Alışverişler için bazı tavsiyelerden yararlanmak isterseniz, aşağıda verilen ipuçlarını göz önünde bulundurabilirsiniz.
 

Eve Uygun Alışveriş Yapmak

Evlendikten sonra eşinizle birlikte taşınacağınız ev için pek çok ihtiyacınız olacaktır. Mobilyadan beyaz eşyaya, perdelerden küçük ev eşyalarına kadar pek çok ürün almanız gerekir. Öncelikle eğer evinizi tuttuysanız, eşya seçimi yaparken evinizin büyüklüğünü göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin; bir koltuk takımı alacaksanız o takımın ölçülerine mutlaka bakmalısınız. Buzdolabının büyüklüğünü, onu koyacağınız yere göre tercih etmelisiniz. Aksi takdirde bu eşyaları evinizin içinde düzgünce yerleştiremez ve kullanma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
 
Bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi gibi eşyalarda standart ölçüler olsa da tüm bunları koyacağınız yerleri öncesinde belirleyerek alışverişe çıkmanızda fayda vardır. Eğer henüz ev tutmadıysanız standart ölçülere sahip ürünlerden yana tercihte bulunabilirsiniz. Bu eşyalar genellikle beyaz eşyalardır. Bu sayede eve girdiğinizde eşyalarınızı sığdıramama gibi bir durumla karşılaşmazsınız.
Yatak, dolap, perde, halı gibi ölçüleri oldukça değişken olan eşyaların her biri için mutlaka elinizde bir ölçü tablosu olmalı. Öncesinde evinize giderek odaların ölçülerini alabilir ve alacağınız eşyaların bu odalara sığıp sığmayacağını öngörebilirsiniz. Seçim yaparken de ölçülere göre tercihte bulunarak evinizde en işlevsel ve konforlu dekorasyonu oluşturabilirsiniz.
 

İhtiyaçları ve İstekleri Belirlemek

Evinize alacağınız eşyaların neler olduğunu önceden belirlerseniz, çok daha rahat bir alışveriş dönemi geçirebilirsiniz. Bu konuda oda oda ayrım yaparak ilerlemeyi tercih edebilirsiniz. Bu sayede herhangi bir eşyayı atlama ya da unutma ihtimalinizi en aza indirgeyebilirsiniz. Özellikle banyo, misafir odası gibi daha az eşyanın bulunduğu odalardan başlayarak sonrasında mutfak, yatak odası gibi odalara geçebilir ve eksiklerinizi sırasıyla tamamlayabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun alışverişin yanı sıra bu eşyaların isteklerinize uygun olup olmadığına ve tarzınıza hitap edip etmediğine dikkat etmelisiniz. Bu sayede hem hayallerinizdeki dekorasyon stilini oluşturabilir hem de tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
 

Kampanyalı Paketleri Tercih Etmek

Pek çok marka yeni evlenecek kişiler için çeyiz paketleri sunar. Bu paketlerin içinde yeni evli çiftlerin ihtiyacı olan birden fazla eşya bulunur. Mutfak, yatak odası, oturma odası için çeşitli çeyiz paketleri vardır. Çeyiz paketlerinin en büyük avantajı uygun fiyatlarla birden fazla eşyayı satın alabilme imkânı sunmasıdır. Bu sayede düğün öncesinde masraflarınızı kısarak ihtiyaçlarınızı karşılama olanağı elde edebilirsiniz. Özellikle çoklu paketleri tercih ederek evinizin çeşitli odaları için tüm parçaları tek seferde satın alabilirsiniz. Bazı dönemlerde sunulan indirimli fiyatları takip ederek düğününüzden aylar öncesinde eşyalarınızı satın alarak uygun fiyatlı bir alışveriş de yapabilirsiniz. Eğer maddi açıdan yeterli kaynağa sahip değilseniz, Kuveyt Türk İhtiyaç Kart için başvuruda bulunabilir ve hayallerinizi de ihtiyaçlarınızı da ertelemek zorunda kalmazsınız.