İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Evinizi Taşırken Hayat Kurtarıcı 10 İpucu

Yeni bir eve taşınmak heyecan verici olsa da, taşınmanın getirdiği bazı zorluklar da vardır. Peki evinizi taşırken hayatınızı kurtaracak 10 ipucu nedir?

Yeni bir eve taşınmak pek çok kişiye heyecan verici gelir. Heyecan verici olmasının yanında ev taşımanın bazı zorlukları olduğunu da kabul etmek gerekir. Ev taşırken yaşanabilecek durumlara karşı planlı olmak, süreci daha iyi yönetmek adına fayda sağlar. Taşınma sürecindeki kritik hamlelerden biri eşyaları toplamayı son güne bırakmamaktır. Peki adım adım ilerlemek gerekirse, evinizi taşırken hayat kurtarıcı 10 ipucu nedir?

Oda Oda İlerlemek ve Eşyaları Kategorize Etmek

  • Kullanmadığınız eşyaları toplamakla işe başlayabilirsiniz. Paketlemede kullanacağınız kolileri, kutuları veya hurçları temin ettikten sonra oda oda toplayabilirsiniz. Yani yatak odasında yer alan eşyaları yatak odasında toplayıp kolileri kapatırken yine kolilerin üzerlerine hangi odaya ait olduklarını yazabilirsiniz. Böylece eşyaların karışmasını önler, hangi kolinin nereye ait olduğunu hızlıca bulabilirsiniz.
  • Giysiler, nevresim takımları, battaniyeler, örtüler hatta perdeler gibi tekstil ürünlerini hurçlar yardımıyla toplayabilirsiniz. Eğer bu ürünleri kolilerde taşımanız gerekiyorsa öncesinde büyük boy poşetlere yerleştirmeniz halinde zarar görme ihtimallerini en aza indirmiş olursunuz.
  • Taşınacağınız evde eşyalar gelmeden önce temizlik yapmanız sizi taşındıktan sonra bir de temizlik işleri yapmaktan kurtaracaktır. Aynı zamanda halılarınızı taşınmadan önce yıkatmaya verebilir, yıkandıktan sonra yeni evinize teslim edilmelerini isteyebilirsiniz. Böylece taşınırken onları paketlemekle uğraşmazsınız.

Kırılacak Eşyaları Paketleme Önerileri

  • Mutfaklarda kırılması muhtemel pek çok hassas eşya bulunur. Bardaklar, tabaklar, fincanlar derken bu liste uzayıp gider. O nedenle bu hassas parçaları kolilere doldurmadan önce gazete kağıtlarına sararak önlem almak gerekir. Yine kapattıktan sonra kolilerin üzerine kırılmaması için notlar yazılabilir ve taşıyıcı kişilerin dikkat etmesi istenebilir.
  • Kırılacak eşyalar sadece mutfaktakilerle sınırlı kalmayabilir. Aynalar, camlı dolaplar, aksesuarlar hatta televizyon gibi eşyalar da paketlenirken fazla dikkat gerektirebilir. Taşımacı firma bu ürünlere eğer örtü ya da koruyucu kılıf sarmayacaksa burada tedbiri sizin almanız gerekebilir.
  • Özellikle zarar görmesini istemeyeceğiniz değerli eşyalarınızı imkanınız doğrultusunda kendiniz taşıyabilirsiniz. Böylece zarar görmeyeceklerinden yana içiniz rahat olacaktır.
  • Buzdolabında ya da dondurucuda bulunan gıdaları termal çantalar yardımıyla taşıyabilir ya da taşımacı firmanın bu konuda ne çözümler sunduğuna bakabilirsiniz. Taşınma dönemi yaklaşırken çok fazla gıda alışverişi yapılmadan mevcut ürünlerin tüketilmesi de taşınma sırasında bir parça kolaylık sağlayabilir.

Taşımacı Firma Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Taşınmanın en kritik aşaması taşımacı firmanın araştırılması ve seçilmesidir. Bütçenize en uygun firmayı araştırırken verdikleri hizmetleri de göz ardı etmemelisiniz. Özellikle uzak mesafe taşımalarda oluşabilecek zararlar için sigorta ile güvence sağlayıp sağlamadıklarını öğrenmeniz faydalı olacaktır.
  • Taşımacı firmaların bazıları en ufak parçaya kadar kendileri paketleyip taşırken bazı firmalar sadece taşıma işleminden sorumlu olabilirler. Burada nakliye işini yapacak olan firma ile süreç hakkında konuşurken paketleme ayrıntısını öğrenmelisiniz. Gerekirse her bir eşyanızı korumalı şekilde paketlemeniz daha güvenli olacaktır.
 
Ev taşımak ne kadar zorlu görünürse görünsün doğru planlama yapıldığında süreç en az pürüzle atlatılabilir. Bunun yanında belirlenen harcama kalemlerinin dışında ufak tefek sürpriz maliyetler de oluşabilir. Böyle anlarda sorun yaşamak istemezseniz Kuveyt Türk İhtiyaç Kart için başvurabilirsiniz! 50.000 TL’ye kadar finansman desteği sunan İhtiyaç Kart ile ihtiyaç finansmanınızı tam 2 ay boyunca kart şeklinde kullanma avantajından yararlanabilir, masraflarınızı karşılayabilirsiniz. İhtiyaç Kart başvurunuzu Kuveyt Türk Mobil ve İnternet Şubesi’nden kolaylıkla yapabilirsiniz.