İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Avrupa'nın Gözde Tatil Destinasyonları

Avrupa’da nereye gitmeli? Hangi destinasyonları tercih etmeli? Seyahate çıkmadan önce Avrupa’nın en gözde tatil destinasyonlarına gelin birlikte bakalım.

Kış soğukları gelmeden Avrupa’da güzel bir tatil yapmaya ne dersiniz? Birbirinden farklı kültürleri tanımanın, başka coğrafyaları keşfetmenin tam zamanı. Ailenizle güzel ve keyifli bir tatil geçirmek için Avrupa’nın gözde tatil destinasyonlarını tercih edebilirsiniz. Hem unutulmaz anılar biriktirmek hem de farklı kültürleri keşfetmek için ideal bir seçenek. Peki, Avrupa’da nereye gitmeli? Hangi destinasyonları tercih etmeli? Seyahate çıkmadan önce gitmek istediğiniz yere karar vermek için Avrupa’nın en gözde tatil destinasyonlarına gelin birlikte bakalım.

Belgrad

Belgrad, Sırbistan’ın başkenti. Hem tarihi hem de turistik değeri yüksek bir kent. Avrupa’nın en fazla tatil tercih edilen tatil rotalarından. Vizesiz ziyaret edilebilen şehirlerden olmasıyla da ilgi çekiyor. Şehir coğrafi konum olarak Doğu Avrupa’da Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği plato üzerinde yer alır. Gezilecek pek çok tarihi esere ve doğal güzelliğe sahip. Özellikle şehirdeki Nikola Tesla Müzesi mutlaka gezilip görülmesi gereken bir mekan. Belgrad şehrinin tarihine tanıklık etmek isterseniz Kalemeydan, Bayraklı Cami, Parlamento Binası, Taşmeydan Parkı, Terazije Meydanı, Belgrad Sarayı gibi mekanları ziyaret edebilirsiniz. Belgrad yeşil doğası, doğal güzellikleri ile de ünlü. Şehirde Uvac Kanyonu, Ciganlija Adası, Kalemegdan Parkı, Resava Mağarası gibi yerleri gezebilirsiniz.

Granada

Granada, tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir. İspanya’nın tarihi ve kültürü ile ünlü kentlerinden. İspanya Endülüs’te yer alan bölge turistlerin gezebileceği pek çok farklı mekana sahip. Granada’nın tarihini ve kültürünü keşfetmek için geziye Elhamra Sarayı’ndan başlayabilirsiniz. Elhamra Sarayı taş işçiliği bezemeleri ile ünlü bir saray. Endülüs mimarisinin özgün örneklerinden. Saray içerisinde Generalife Bahçeleri, Nasrid Sarayı, Elhamra Müzesi ve Alcazaba Kuleleri’ni de gezebilirsiniz. Granada’da şehirden uzaklaşarak doğa ile iç içe vakit geçirmek isterseniz Botanik Bahçesi, Sierra Nevada Milli Parkı’nı gibi mekanları tercih edebilirsiniz.

Dundee

Dundee İskoçya’nın 4 büyük şehrinden biri. İskoçya’nın kuzeydoğusunda yer alır. Birleşik Krallık’ta en fazla ziyaret edilen turistik kentlerden. Dundee şehrinin tarihine tanıklık etmek isterseniz Law Tepesi, Mc Manus Müzesi, Broughty Ferry Kalesi, Scone Sarayı, Glamis Kalesi gibi kültürel eserleri ziyaret edebilirsiniz. Bu yapılar, taş malzeme kullanılarak inşa edilmiş, özgün mimarisiyle öne çıkan anıt eser özelliği taşır. Dundee şehrinde doğal alanları keşfetmek isterseniz Dun ve Montrose Havzası Doğa Koruma Alanı, Blair Bahçeleri, Mükemmel Perth en iyi seçenekler.

Venedik

İtalya’nın kanalları ile ünlü su şehri Venedik. Sokaklarda yürüyerek değil kano veya gondol ile gezebileceğiniz bir kent. Ortaçağ mimarisini yansıtan Gotik tarihi eserleri ile ünlü. San Marco Meydanı şehrin tarihini temsil eden pek çok tarihi yapıya sahip. Venedik’te Palazzo Ducale, San Simeone Piccolo, San Rocco Lonca Binası, Rialto Köprüsü, San Marco Kulesi gibi anıt eserleri ziyaret ederek şehrin kültürünü daha yakından tanıyabilirsiniz. Venedik sokaklarında su kanalları üzerinde yapılan gondol gezisini tatiliniz sırasında mutlaka denemelisiniz.

Üsküp

Üsküp, Kuzey Makedonya’nın tarihi, kültürü ile ünlü şehri. Tarihte farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı uygarlıkların tarihi eserlerinin hala ayakta olduğu bir kent. Kültürel açıdan Türkiye ile ortak bir geçmişe de sahip. Üsküp’te yer alan Türk Çarşısı bu olguyu yansıtan bir mekan. Üsküp’te Osmanlı Medeniyeti’ni yansıtan pek çok tarihi eser mevcut. Bu eserlerden biri Taş Köprü. Tarihi eser Vardar Nehri’nin üzerine inşa edilmiş bir yapı. Üsküp Kalesi, Kapan Han, Sultan Murat Cami, Davutpaşa Hamamı, Kurşunlu Han şehirde öne çıkan diğer tarihi eserler. Üsküp’te doğa ile iç içe vakit geçirmek isterseniz Vodno Dağı, Matka Kanyonu gibi mekanları da ziyaret edebilirsiniz.