İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Vize ile uğraşmadan yurtdışına çıkmak ve yeni yerler gezmek istiyorsanız, vizesiz ülkeler listesinde pek çok ülke bulabilirsiniz.

Türkiye’den vize istemeyen ülkelere gitmek için tek yapmanız gereken en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport almaktır. Vize ile uğraşmadan yurtdışına çıkmak ve yeni yerler gezmek istiyorsanız, vizesiz ülkeler listesinde pek çok ülke bulabilirsiniz. Avrupa’dan Asya’ya, Amerika’dan Afrika’ya kadar farklı kıtalarda bulunan birçok ülke için kendinize gezi rotası oluşturabilirsiniz. İşte vizesiz olarak ziyaret edebileceğiniz ülkelerden bazıları:

Sırbistan

Avrupa’da vizesiz olarak gidebileceğiniz en güzel şehirler arasında Sırbistan ilk sıralarda yer alır. Hem doğal hem de tarihi güzellikler bakımından oldukça zengin olan bu ülkenin, özellikle Belgrad şehrini ziyaret edebilirsiniz. Avrupa’nın en eski şehirlerinden olan Belgrad’da pek çok tarihi yapıya rastlayabilir ve eşsiz bir doğal güzellik olan Kalemegdan Parkı ve Kalesi’nden tüm şehri izleyebilirsiniz.

Karadağ

Avrupa’nın güneydoğusunda yer alan Karadağ, Adriyatik Denizi kıyısında yükselir ve Balkan Yarımadası'nın küçük ve dağlık bir ülkesidir. Karadağ’da birçok tarihi yapı yer alır. Vize olmadan seyahat için tercih edebileceğiniz en güzel ülkelerden biridir. Turistik açıdan zengin ve öne çıkan Kotor şehri, Karadağ’ın sahil incisidir. Kotor’da dar sokaklar arasında gezebilir, San Giovanni Kalesi’ne tırmanarak eşsiz bir körfez manzarası izleyebilirsiniz.

Arjantin

Vizesiz olarak gidebileceğiniz Arjantin, Güney Amerika’nın en popüler şehirlerinden biridir. Coğrafi bakımından çok zengin bir yapıya sahip olan bu ülkede, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Patagonia’nın Los Glaciares Milli Parkı’nı ziyaret edebilir ve ünlü Perito Moreno Buzulu’nu görebilirsiniz. Eğer müze, galeri, festival gibi kültürel etkinliklerden keyif alıyorsanız, Buenos Aires şehri tam size göre!

Tayland

Doğu’nun ve Batı’nın eşsiz sentezi olan Tayland, vizesiz olarak gezebileceğiniz Asya ülkelerindendir. Tropik adaları, Budist tapınakları, doğal parkları ile öne çıkan Tayland, konaklama bakımından lüks olanaklar sunar. Tayland’a gittiğinizde; Bangkok Kraliyet Sarayı, Chiang Mai ve Krabi Kasabası’nı mutlaka görmelisiniz. Farklı kültürleri yakından tanıyabileceğiniz gibi doğal güzellikler ve tarihi yapıları ziyaret edebileceğiniz oldukça uzun bir rota oluşturabilirsiniz. Ayrıca ada ve koylar bakımından da zengin bir şehir olduğu için yaz aylarınızı geçirebileceğiniz ve tatil planlarınıza ekleyebileceğiniz oldukça güzel bir seçenektir.

Maldivler

Doğası, havası ve suyuyla kendinden söz ettiren Maldivler, adeta bir cennettir. Yaz aylarında oldukça fazla turiste ev sahipliği yapar ve eşsiz manzaraları ile unutulmaz anlar yaşatır. Türkiye’den vize istemeyen bir ülke olduğu için yalnızca pasaportunuzla kolay bir şekilde Maldivler’e ulaşabilirsiniz. Çok sayıda adaya sahip olan Maldivler’de yapabileceğiniz en güzel aktiviteler arasında; dalış yapmak ve balık tutmak dışında sörf ve parasailing gibi pek çok adrenalin sporu yer alır.

Kenya

Afrika Kıtası’nın en popüler ülkelerinden olan Kenya da Türkiye’den vize istemeyen bir ülke. Uçakla yaklaşık 6 saat 40 dakika süren Kenya, kültürel ve doğal güzellik açısından oldukça zengindir. Özellikle vahşi doğayı ve hayvanları yakından görebileceğiniz yerleri ziyaret edebilirsiniz. Kenya’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazıları ise: Zürafa Merkezi, Fil Yetimhanesi, Afrika Mirası Evi, Nakuru Milli Parkı ve Lamu Adası olabilir.

Fas

Kuzey Afrika’nın otantik bir ülkesi olan Fas, eşsiz manzaralara sahip bir ülkedir. Zengin kültürel yapısı, mimarisi, eğlencesi ve mutfağı ile gezi boyunca pek çok yeni deneyim yaşayabilirsiniz. Fas denilince akla ilk gelen yapılardan biri olan Chefchaouen’in mavi duvarlı evlerini ve sokaklarını görebilirsiniz. İncecik kumlarla kaplı Sahra Çölü’nde safari turuna çıkabilir, Chaouwara Tanneries (Deri tabakhaneleri) bölgesinde fotoğraf çekebilir veya surlarla çevrili Fes el Bali bölgesinin tarihi evlerini ziyaret edebilirsiniz.