İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Türkiye'nin Keşfedilmeyi Bekleyen Yerleri

Son derece zengin bir coğrafyaya sahip olan Türkiye'nin fazla bilinmeyen 5 harika yerini bu yazımızda birlikte inceleyelim.

Türkiye’nin doğal güzellikleri ve saklı hazineleri, artık tüm dünya tarafından biliniyor. Son derece zengin bir coğrafyaya sahip olan Türkiye; dört farklı mevsimin yaşandığı iklimi, üç tarafını çevreleyen denizleri ve kültürel geçmişiyle turizm konusunda dünyanın ilgi odakları arasında bulunuyor. Peki siz Türkiye’de bulunan doğal güzelliklerin ne kadarını biliyorsunuz? Pek fazla bilinmeyen ancak etkileyici atmosferleriyle size kendinizi bambaşka bir dünyada hissettirecek 5 farklı öneri öğrenmek istiyorsanız sizin için hazırlanan bu rehberi okumaya devam edebilirsiniz!

1.  Uçmakdere

Yemyeşil bir doğa, tertemiz bir deniz ve sessizlik mi arıyorsunuz? O zaman Uçmakdere’yi mutlaka gezi rotanıza eklemelisiniz! Tekirdağ merkeze yalnızca 40 km uzaklıkta yer alan Uçmakdere, İstanbul’dan ve tüm Marmara Bölgesi’nden kolayca ulaşılabilmesiyle de seyahatseverlere büyük bir avantaj sağlıyor. Eski bir Rum köyü olan Uçmakdere’de çok sayıda tarihi yapı keşfedebilirsiniz. Son dönemde otel ve gözlemeci gibi işletmelere dönüştürülen köy evlerinde dinlendirici ve huzur verici bir tatil yapabilirsiniz. Dilerseniz köyün hemen çıkışında bulunan kamp alanını ve koyu ziyaret ederek kampçılık, glamping, piknik gibi deneyimler yaşayabilir ve sessiz bir denizin tadını çıkarabilirsiniz. Seyahatinizi daha da keyifli bir hâle getirmek için yalnızca 5 km ileride bulunan Gaziköy’ü ziyaret edebilir, sayısız Roma ve Osmanlı eserini yerinde inceleyebilirsiniz!

2.  İğneada

Trakya’nın saklı güzelliklerini anarken İğneada’dan da mutlaka bahsetmek gerekiyor. Kırklareli’nde yer alan İğneada, doğa aşıklarının mutlaka görmesi gereken lokasyonlar arasında başı çekiyor. Geniş ve el değmemiş bir ormanda doğa turu yapmaya, kamp deneyimi yaşamaya ya da otantik ve butik pansiyonlarda kalarak denizin tadını çıkarmaya ne dersiniz? O hâlde İğneada tam size göre! Kırklareli merkezine 100 km mesafede bulunan İğneada, 22 km uzunluğundaki sahil şeridi ve yalnızca 2082 kişiden oluşan yerel nüfusuyla sakinlik ve dinginlik arayanlara benzersiz bir huzur vadediyor. Esasen bir balıkçı köyü olan İğneada, şehrin gürültüsünden kaçıp kafa dinlemek isteyenler için en uygun rotalardan biri olarak kabul ediliyor.

3.  Beldibi

Antalya denince akla Kemer ve Alanya gibi popüler beldeler geliyor. Oysa Antalya’da henüz popüler hâle gelmemiş çok sayıda doğal güzellik bulunuyor. Bu saklı güzelliklerden biri olan Beldibi, bilinmeyen yerleri keşfetmek isteyen seyahatseverler için son derece ideal. Kemer’e yalnızca 5 km mesafede olan Beldibi; dağlarla çevrili olması nedeniyle ve geniş sahil şeridiyle size doğanın tadını doyasıya çıkarabilme imkânı sunuyor. Çok sayıda pansiyon, otel ve restorana sahip olan Beldibi’nde istediğiniz her tarzda tatil yapma imkânınız bulunuyor. Beldibi’nin hemen çıkışında bulunan Kargıcık Koyu ise zengin ağaç türlerine ev sahipliği yapan geniş ormanı ve tertemiz deniziyle tatilinizi farklı bir boyuta taşımanıza yardımcı oluyor!

4.  Kepez

Çanakkale’yi ziyaret eden seyahatseverler, Troya, Assos, Gelibolu gibi tarihi rotalara öncelik veriyor. Oysa doğal güzelliğiyle tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olan Çanakkale’de keşfedilmeyi bekleyen lokasyonların sayısı bir hayli fazla. Onlardan biri de Kepez. Şehir merkezine yalnızca 20 dakika mesafede olan Kepez, yeşillikle denizin buluştuğu göz alıcı doğa harikaları arasında yer alıyor. Otantik bir seyahat isteyenler için uygun olan Kepez’de kaliteli bir şekilde vakit geçirmenizi sağlayacak yerel restoranlar, çay bahçeleri, küçük işletmeler ve butik oteller de bulabilirsiniz. Dilerseniz sahilde kamp yaparak doğayla baş başa vakit geçirebilir ve şehrin stresini üzerinizden kolayca atabilirsiniz!

5.  Rumkale

Eğer rotanızı Güneydoğu Anadolu’ya çevirmek isterseniz Gaziantep’te bulunan Rumkale’yi de ziyaret edebilirsiniz. Nizip’teki Kamışlı Köyü sınırları içinde yer alan Rumkale, antik çağlardan kalan tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli zenginlikleri arasında yer alıyor. Yemyeşil doğasıyla Birecik Barajı gölünün oluşturduğu enfes manzara ise size eşsiz bir doğa deneyimi yaşayabilme fırsatı sunuyor. Asurlular, Memlükler ve Osmanlı dönemlerine şahit olmuş bu tarih ve doğa harikasını ziyaret ederek adeta zamanda yolculuk yapabilir ve Türkiye’nin ne denli zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu bir kez daha keşfedebilirsiniz!