İçeriğe Git İçeriğe Git Alt Bölüme Git

Sizler için dünyadaki en ilginç 6 müzeyi derledik ve blog yazımızda topladık, iyi okumalar.

Bir bölgeyi, şehri ya da kültürü tanımanın en iyi yollarından biri müze ziyaretleri oluyor. Müzeler, sahip oldukları farklı koleksiyonlar sayesinde geçmişle günümüz arasında bir köprü kuruyor ve ait oldukları kültür hakkında ziyaretçilerine fikir veriyor. Dolayısıyla gittiğiniz yeni bir yerde rotanıza müzeleri de dahil ederek hem keyifli hem de bilgilendirici bir kültür sanat etkinliği yapabilirsiniz. Müzelerin sahip olduğu temalar ve eserler ise büyük bir değişkenlik gösteriyor. Öyle ki bazı müzeler ilginç atmosferleri ile öne çıkıyor. Siz de bu yazımızda dünyanın en ilginç müzeleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Japonya Ramen Müzesi

Ramen, diğer bir ifadeyle Japon eriştesi, Japon yemek kültürünün önemli bir parçası olarak biliniyor. Ramen, haşlanmış suya atılarak pişirilebilir şekilde satılmaya başlandığı 1958 yılından bu yana beğeniyle tüketiliyor. Ramenin ünü ise artık Japonya sınırlarını zorluyor. Hatta ramenin kendisi gibi ramen müzesi de tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Müzede hem ramen çeşitleri hem de ramenle hazırlanan tarifler sergileniyor. Müzenin iki katında ise Tokyo’nun Shitamachi mahallesinin 1958 yılındaki hali canlandırılıyor. Bu kısımda ayrıca sekiz farklı restoran bulunuyor.

Arjantin Dış Borç Müzesi

Dış Borç Müzesi, Buenos Aires Üniversitesi’nde yer alıyor. 2005 yılında üniversitenin ekonomi bölümünde açılan müze, 2001-2002 yıllarında ülkenin girdiği büyük borç krizinin nedenlerinin ve sonuçlarının sergilenmesini amaçlıyor. 2001 yılında dış borcu 100 milyar doları aşan ve bu anlamda dünyanın en borçlu ülkesi olan Arjantin, bu durumdan IMF’yi sorumlu tutuyor. Dış Borç Müzesi de böyle ağır bir krizin gelecekte tekrar yaşanmaması için gençlere o zor günleri hatırlatıyor. Müzeyi ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

ABD Kötü Sanat Müzesi

Müzelerde etkileyici eserler görmeye alışkın olabilirsiniz. Ancak kötü sanat eserlerinin sergilendiği bir müze de bulunuyor. Kötü Sanat Müzesi olarak adlandırılan müze, ABD’nin Massachusetts eyaletinde yer alıyor. Çöpte bulduğu bir tablodan ilham alan Scott Wilson tarafından kurulan müzede, göz ardı edilemeyecek kadar kötü olan sanat eserleri sergileniyor.

İsviçre Hiçbir Şey Müzesi

Müzeler aslında eserlerin sergilendiği yerler, ancak içinde hiçbir şeyin olmadığı bir örneğini de görebilirsiniz. İsviçre Zürih’teki Hiçbir Şey Müzesi’nde, bembeyaz duvarlar, boş tablolar ve boş çerçeveler sergileniyor. Kuruluş amacı “hiçlik” kavramını somut hale getirmek ve “hiçlik”i tanımlamak olan müze, ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatıyor. Üstelik müze, 2015 yılından itibaren turneye çıkıyor.

İngiltere Kurşun Kalem Müzesi

Kurşun kalemler neden sergilenir diye düşünebilirsiniz. Ancak, bin bir çeşit kurşun kalemin sergilendiği Kurşun Kalem Müzesi, ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor. Müze, İngiltere’nin Cumberland şehrinde 16. yüzyılda çıkan bir fırtına sonrasında keşfedildiğine inanılan kurşun kalemlerin hikayesini anlatıyor. İnanışa göre fırtına sonrası kökünden kopan ağaçların altında grafit adlı siyah bir madde bulunuyor ve bu madde çobanlar tarafından hayvanlarını işaretlemek için kullanılmaya başlıyor. Daha sonra aynı madde kurşun kalem yapımını sağlıyor. İngiltere’nin ilk kurşun kalem fabrikası da aynı bölgede açılıyor. “Cumberland Pencil” adındaki fabrikada bir kurşun kalem müzesi de bulunuyor. Müzede çocuklar için çizim alanı da yer alıyor.

Tokyo Parazit Müzesi

Japonya’nın Tokyo şehrinde bulunan Parazit Müzesi, sergiledikleri ile ziyaretçilerini biraz ürpertiyor. 1953 yılında Doktor Satoru Kamegai tarafından kurulan müzede, parazitler ve yaşam döngüleri sergileniyor. Dünyada gerçek parazitlerin sergilendiği tek yer olma özelliğine sahip müzede ortalama 300 farklı parazit çeşidini görebilirsiniz. Sergilenen en ilgi çekici parazitlerden biri de 29 metre uzunluğundaki bağırsak kurdu oluyor.

Siz de dünyanın farklı bölgelerindeki ilginç müzeleri ziyaret ederek, farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Yurt dışı seyahatleriniz için Kuveyt Türk Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz.